Notiuni importante AQUATERAPY

- CE ESTE TERAPIA PRIN PLUTIRE ?

Terapia prin plutire este o sesiune de plutire in incinte special construite in care exista o solutie de sulfati de magneziu (sare amara) foarte concentrata 1:1 (salinitate mai concentrata decat la Marea Moarta), ce te ajuta sa plutesti in imponderabilitate. Astfel, tensiunile cauzate de gravitatia corpului sunt eliminate.

- Ce este incinta de plutire / samadhi tanc ?

Este un spatiu special construit astfel incat principalii stimuli externi sa fie eliminati. Astfel, temperatura apei este mentinuta constant la 35-35.5 grade Celsius pentru a fi indepartat stimulul temperatura (prea cald sau prea frig) si sa uiti unde se termina corpul si unde incepe apa. Poti opta sa stingi lumina din incinta – eliminand un alt stimul principal si sa uiti de lumea de afara in timp ce plutesti sau poti opta sa lasi lumina obscura din bazin. Incinta este izolata fonic, deci zgomotele exterioare nu te pot deranja si ai optiunea de a asculta si o muzica relaxanta. Pe masura ce stimulii externi dispar, mintea incepe sa se linisteasca si corpul se relaxeaza tot mai mult. Efectele terapeutice incep sa apara treptat - treptat, la cateva minute dupa gasirea pozitiei de plutire perfecte si relaxarea completa a corpului.

- CINE poate face terapia prin plutire?

Oricine isi doreste in primul rand, o relaxare deplina dupa o zi stresanta sau o saptamana agitata:

 • oricine simte o oboseala cronica si isi doreste o pauza recuperatorie;
 • cei cu probleme de spate sau diverse dureri ale corpului;
 • cei cu tensiuni musculare;
 • sportivii ce isi doresc sa isi imbogateasca performantele sportive sau, sa se refaca repede dupa competitiile sportive;
 • cei ce merg la sala (si nu numai), pentru o relaxare rapida a musculaturii;
 • tinerii (si nu numai) pentru a obtine pacea si respectiv, pentru a le creste puterea de memorare;
 • cei cu lipsa de magneziu in corp - relaxarea deplina ajuta la absorbtia sulfatilor de magneziu (se cunoaste importanta magneziului in corp). Vom realiza ca bataile inimii se regleaza, circulatia sangelui se fluidizeaza, tensiunile musculare se dizolva, se realizeaza un bun drenaj al linfei in corp.
 • aduce beneficii chiar si celor care in mod normal se considera a fi sanatosi, pentru ca la ei relaxarea se poate produce mult mai rapid.

- UNDE se poate face terapia prin plutire?

Acum foarte aproape de Ploiesti, intr-o oaza de verdeata si liniste.

- CAND se poate face terapia prin plutire?

Pentru intretinere eu recomand sesiuni odata la doua saptamani sau, macar odata pe luna. Pentru afectiuni cronice recomand 3-4 sesiuni consecutive urmand apoi sa se efectueze diferenta pana la 10 sesiuni, odata sau de doua ori pe saptamana. Se vine apoi pentru intretinere. Terapia prin plutire se poate face de luni pana duminica, numai in baza de programari, de la 9:00 la 21:30.

- CUM se face terapia prin plutire?

Foarte simplu
Sunand la centrul AQUATERAPY sau trimitand un mail pentru programare. Se poate veni direct de la servici/sau diverse activitati sportive; nu aveti nevoie sa aduceti nimic cu voi pentru a intra in bazin.

DE CE SA ALEGI TERAPIA PRIN PLUTIRE?

PENTRU RELAXARE

Terapia ajuta la relaxarea mentala si eliberarea de stres... Daca te simti obosit sau foarte agitat dupa o saptamana de lucru agitata sau o zi incarcata, ofera-ti 90 minute de plutire si te vei simti un alt om. Odata ce mintea se linisteste, corpul incepe si el sa se relaxeze tot mai mult (eliberat fiind si de tensiunea exercitata de gravitatie asupra corpului) si ramai cu o senzatie de calm si revigorare.


PENTRU SANATATE

Plutirea in sarurile concentrate de sulfati de magneziu permite:

 • muschilor sa se detensioneze;
 • oaselor si coloanei vertebrale (pozitia pe spate cu bratele deschise la nivelul capului tine coloana perfect dreapta), ligamentelor, incheieturilor sa se destinda simultan;
 • durerilor articulare, sciatice, lombare sa se dizolve;
 • p ielii si parului sa absoarba magneziul din sarea amara pentru regenerare;
 • reglarea batailor inimii si fluidizarea circulatiei sangelui;
 • recuperarea sportivilor sau celor ce fac activitati sportive intense

Magneziul este un mineral esential pentru mentinerea sanatatii intregului nostru organism, avand un rol major in functionarea optima a aparatului cardiovascular, al sistemului osos, a rinichilor si ficatului. Poate fi chiar si un detoxifiant puternic (este cunoscuta de altfel cura cu sare amara). De aceea, recomand sa in ziua plutirii sa se consume mancaruri usoare – chiar 2-3 ore inainte sa nu se manance. De asemenea nu se recomanda consumul bauturilor energizante sau a celor alcoolice.


PENTRU LIBERTATE

Incinta de plutire iti ofera intimitate dar si libertate in lipsa stimulilor externi principali. Esti doar tu cu tine insuti suspendat parca in Univers. Nivelul tau de concentrare si de creativite creste substantial. In timpul plutirii, poti aplica tehnici de invatare, meditatie, autocunoastere, autovindecare ...cu mult mai multa acuitate.

Ca si coordonatoare al acestui proiect indraznet, iti voi fi alaturi in fiecare moment in timpul plutirii printr-un „cordon” sonor: imi vei putea comunica starile tale pentru a sti cum sa te ghidez si cum sa te sustin in experienta.

Ca psihoterapeut, daca alegi, putem lucra impreuna asupra gandurilor sau senzatiilor din corpul tau care nu vor sa iti dea pace.

Rezerva acum

Contacteaza-ne pentru a afla mai multe detalii si pentru a obtine o rezervare in centrul nostru de relaxare AQUATERAPY.

Contacteaza-ne

Acest site foloseste cookie-uri pentru a putea oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua sa folositi acest site, vom presupune ca sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.