Despre noi

Incita Plutire

AQUATERAPY

Drumul catre tine este probabil, cel mai valoros drum pe care il poate face fiecare dintre noi. Pentru acesta, fiecare alegem sa folosim diverse instrumente, metode, tehnici.

Faptul ca dupa o zi agitata si obositoare alegem sa ne acordam atentie pentru a ne detensiona, a ne relaxa si revigora face parte din acest drum catre noi insine. Cu totii avem nevoie ca din cand in cand sa ne gasim pacea interioara pentru a putea merge mai departe in viata.

Cunoscuta sub denumirea de terapia prin plutire/ easy floating este cea mai noua si simpla tehnica, un mod unic de relaxare si vindecare ce implica sesiuni de plutire in incinte special construite in care exista o solutie de saruri de magneziu si sulf imbogatita cu ozon. Solutia de sulfati de magneziu (sau sare Epson) este foarte concentrata 1:1 – adica mai concentrata decat la Marea Moarta. Ea te ajuta sa plutesti in imponderabilitate si astfel, tensiunile cauzate de gravitatia corpului sunt eliminate.


Incinta de plutire sau samadhi tank (cum sunt cunoscute in strainatate) este un spatiu special construit astfel incat principalii stimuli externi sa fie eliminati. Temperatura apei este mentinuta constant la 35.5 – 36 grade celsius pentru a fi indepartat stimulul temperatura (prea cald sau prea frig) si sa uiti unde se termina corpul si unde incepe apa. Poti opta sa stingi lumina din incinta – eliminand un alt stimul principal si sa uiti de lumea de afara in timp ce plutesti sau, poti opta sa lasi lumina obscura din bazin. Incinta este izolata fonic, deci zgomotele exterioare nu te pot deranja si ai optiunea de a asculta si o muzica relaxanta. Pe masura ce stimulii externi dispar, mintea incepe sa se linisteasca si corpul se relaxeaza usor – usor, tot mai mult. Efectele terapeutice incep sa apara treptat, la cateva minute dupa gasirea pozitiei de plutire perfecte si relaxarea completa a corpului.


Nu este nevoie sa stii sa inoti, inaltimea solutiei in bazin este de doar 25 cm. Peretele din fata al incintei este din sticla astfel incat sa fie eliminata senzatia de claustrofobie (in forma clasica, samadhi tanc-ul este o capsula mai generoasa).

Sunt 90 min petrecute in plutire intr-un spatiu linistit, armonios, primitor in care esti doar tu cu tine insuti.

Poate fi numita si o meditatatie pe apa. In nemiscare, devii doar observatorul fiintei tale: inchizi ochii si „privesti inauntrul tau” observandu-ti respiratia si bataile inimii, senzatiile din corp (daca apar), gandurile.

Singurul lucru ce este nevoie sa faci este sa te abandonezi (solutia SIGUR te va tine la suprafata ca pe o ratusca de cauciuc) si sa fii tot timpul cu atentia pe respiratia ta. Senzatiile din corp, gandurile, doar le observi si continui sa respiri si atunci, ele se vor dizolva usor – usor.


Daca iti dai voie sa te abandonezi in plutire si sa stai in neclintire, vei avea parte de cea mai relaxanta experienta ce ai avut-o vreodata! Se intampla chiar sa nu poti exprima in cuvinte cum te simti dupa terapie.

Asa mi s-a intamplat si mie prima data si mai apoi, la fel imi venea greu sa povestesc. Pana la urma nu contau cuvintele. Conta doar cum ma simteam. Simplu: alt-om.

Sunt psiholog/psihoterapeut am fost fascinata din facultate de psihologia transpersonala („povestile” prof.Manzatu erau favorite pe atunci).


Am lucrat apoi 5 ani in Asociatia de Terapii Transpersonale si am avut sansa sa cunosc oameni de seama ai psihologiei transpersonale (cum ar fi Stanislav Grof) si sa experimentez mult si multe forme de meditatii si respiratii. Toate acestea mi se pareau acum prea complicate fata de modul simplu si usor ce-l oferea plutirea si deprivarea senzoriala...


Starea de imponderabilitate pe care o ofera concentratia de saruri, linistea deplina in care imi auzeam puternic bataile inimii, detensionarile musculare fara durere, toate acestea imi permiteau sa fiu cat mai constienta de mine, de corpul meu. La un moment dat, solutia la temperatura corpului ce ma continea, imi dadea senzatia ca nu mai am corp si sunt suspendata in Univers...

Traiam o stare de constiinta extinsa fara sa fac cel mai mic efort... doar ma abandonasem si imi focusasem atentia pe mine si respiratia mea (asa cum recomand tuturor acum). UNIC si MAGIC!

Astfel, a inceput aceasta aventura acum cateva luni si cum m-a cucerit imediat, m-am hotarat sa o transform intr-un mod de viata dorind sa o fac cunoscuta cat mai multor persoane.

Va astept cu drag sa experimentati cat de usor este sa plutesti si sa te bucuri de beneficiile acestei terapii. Este adevarat ca pentru unele afectiuni trebuie sa acordam timp si rabdare, pana la urma ceea ce am stricat intr-o viata nu putem cere sa se repare intr-o singura sesiune.

Mariana Toader

Servicii de calitate

Servicii de relaxare si odihna de calitate pentru o buna vindecare

Mediu relaxant

Pentru libertatea, relaxarea, pacea, sanatatea fizica si mentala pe care o poti atinge.

Acest site foloseste cookie-uri pentru a putea oferi cea mai buna experienta pentru utilizator. Daca veti continua sa folositi acest site, vom presupune ca sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.